Bulan September akan dipadatkan dengan pelbagai aktiviti perjuangan rakyat.!

 


 


SEARCH :

MENU UTAMA
PERHIMPUNAN RAKYAT
Program Khas Hari Kebangsaan
AKTIVITI
A L B U M
DEBAT RAKYAT
Hubungi Kami
HUBUNG KE:
GUESTBOOK:
[Sign] [View]

 


Polis Berjaya Halang Perintah Mahkamah


URGENT :-

MAKLUMAT YANG DITERIMA PADA 4HB.ME1.2001 YANG MENGATAKAN PIHAK POLIS AKAN MENGHALANG KEHADIRAN 2 TAHANAN ISA KE MAHKAMAH TINGGI SHAH ALAM HARI INI ADALAH BENAR …. KERANA

PADA PAGI INI JUGA PIHAK POLIS BERJAYA MENDAPAT PERINTAH MAHKAMAH PERSEKUTUAN UNTUK MENGHALANG PERINTAH MAHKAMAH TINGGI SHAH ALAM TERSEBUT. BUKTI INI JUGA TELAH MENUNJUKKAN SESUATU YANG TIDAK KENA TELAH BERLAKU TERHADAP KEDUA-DUA TAHANAN ISA INI….???

BEGITU JUGA KEADAAN KESIHATAN MEREKA JUGA DIRAGUI KINI…??? KITA TUNGGU LAPURAN LANJUT. - 8HB.MEI.2001

BERITA RUJUKAN 4HB.MEI.2001 TERKINI HAKIM DATUK MOHD. HISHAMUDDIN MOHD YUNUS , HAKIM MAHKAMAH TINGGI SHAH ALAM TELAH MENGARAHKAN PIHAK POLIS UNTUK MEMBAWA 2 ORANG TAHANAN ISA SDR. ABD.GHANI HARON DAN GOPALAKRISNAN KE MAHKAMAH TINGGI SHAH ALAM PADA 8HB.MEI.2001 (SELASA).

PIHAK POLIS SEDANG SEDAYA UPAYA MEMBATALKAN PERINTAH MAHKAMAH TERSEBUT, PELBAGAI ALASAN CUBA DIBERI OLEH PIHAK POLIS KEPADA MAHKAMAH TINGGI SHAH ALAM SUPAYA KEDUA-DUA ORANG TAHANAN ISA TIDAK DIBAWA KE MAHKAMAH PADA 8HB.MEI.2001 AKAN DATANG INI.

MENGIKUT SUMBER DALAMAN :-
PIHAK POLIS CUBA MENGHAPUSKAN KECEDERAAN FIZIKAL YANG TERDAPAT PADA KEDUA ORANG TAHANAN ISA INI, PIHAK ATASAN POLIS TELAH DIMAKLUMKAN MENGENAI MASALAH KECEDERAAN FIZIKAL INI …

DAN ARAHAN TEGAS MEREKA ADALAH CUBA BATALKAN PERINTAH MAHKAMAH ATAU CARI ALASAN UNTUK MENGELAKAN KEDUA-DUA TAHANAN ISA INI DIBAWA MAHKAMAH.

PSARAFHQ -
4HB.MEI.2001
REFORMASI & ISLAH
KE ARAH MALAYSIA YANG ADIL